The Day After

The day after. De dag nadat ik ben begonnen met deze WordPress-pagina, de dag na de wedstrijd Ajax-PSG, de dag na de dag na Prinsjesdag 2014. Ik ga het niet over de start van deze WordPress-pagina hebben, maar over de Champions League-wedstrijd AFC Ajax – Paris Saint-Germain.

Gisteravond speelde Ajax natuurlijk geen geweldige wedstrijd, maar bij de grote mannen van PSG stond het vizier ook nog niet helemaal op scherp. Ondanks dat Cavani de openingstreffer scoorde, kreeg PSG het niet voor elkaar om de wedstrijd te beslissen. Zlatan Ibrahimovic, terug in Amsterdam, liet geen acrobatische kunsten zien en zijn vrije trappen waren ook niet succesvol.

Vrije trap, deze keer voor Ajax. Niet Zlatan, maar Lasse Schöne achter de bal. Een goede, misschien wel perfecte afstand tot de goal, het publiek wordt stil, ze weten dat het kan. BOEM! Het stadion ontploft, de bal gaat tegen het net en Ajax staat op 1-1! Een paar minuten later schiet diezelfde Schöne de bal via de keeper op de paal, is het dan toch mogelijk om te winnen van de Parijzenaren?

Paniekvoetbal en balverlies typeerden de slotfase van de wedstrijd. Grote mannen leken wel amateurs en lieten de bal aan het grote Ajax over. Kans na kans, maar geen goal. Eindstand: 1-1, een terechte en dik verdiende punt. Het is voor Ajax te hopen dat PSG deze vorm behoudt, zodat ze daarvan kunnen profiteren.

Vanmorgen, rond een uurtje of negen, reed ik met de trein langs de ArenA, een glimlach kon ik niet onderdrukken. Er zijn wonderen mogelijk in het stadion waar vorig jaar FC Barcelona werd verslagen. Wie weet hoe het over een paar weken zal gaan..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s