#hiddinkin?

Gisteravond was de grote finale voor onze bondscoach, Guus Hiddink. Guus had zijn functie op het resultaat van de wedstrijd gezet dus moest er gewonnen worden. Gewonnen werd er: het nationale team van Letland werd opzij gezet met 6-0, een uitslag die het Nederlands Elftal zeker verschuldigd was.

Een paar weken geleden schreef ik een blog over dat Hiddink zijn rollator mocht gaan inpakken, het was tijd. Er werd keer op keer niet gewonnen en dat is niet ‘Nederlands Elftal-waardig’. Ik ben het nog steeds voor een deel eens met mijn toenmalige mening en uitingen, maar gisteravond zag ik lichtpuntjes. Er werd eindelijk weer eens gewonnen. Het aanvallend spelende Oranje zette de verdediging van Letland te kijk en op deze manier werd er uiteindelijk zes keer gescoord.

Het grootste lichtpuntje was de samenwerking tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. Ze begonnen beiden in de basis, een situatie die niet veel is voorgekomen. Onder eerdere bondscoaches was het altijd onderwerp van gesprek wie van de twee er in de spits zou spelen. Meestal werd er de voorkeur gegeven aan RVP, The Hunter moest maar tevreden zijn met een plek op de bank. Afgelopen wedstrijd was dat anders. De twee spitsen speelden samen en dat werkte. Met als resultaat een goal voor Van Persie en zelfs twee goals voor Huntelaar. Als je als spits niet scoort in een wedstrijd die je team met ruime cijfers wint, dan is er iets mis. Nu hebben we twee spitsen die allebei hun steentje hebben bijgedragen aan de uitslag.

Door deze aanvallende manier van spelen had Letland niet echt een kans, ook al werd er af en toe wat gerommeld achterin bij Oranje. Aanvallend waren ‘onze jongens’ eindelijk weer echt onze jongens. De gretigheid straalde er vanaf: ze wilden, ze moesten, en ze deden het. De drie punten werden gepakt en het Nederlands Elftal speelde eindelijk weer eens zoals men van ze kan verwachten.

Toch wil dit resultaat niet zeggen dat Hiddink stevig op zijn stoel zit. Eén goed resultaat zorgt namelijk nog niet voor kwalificatie voor het eindtoernooi. Om te kwalificeren zullen er nog meer goede resultaten moeten worden geboekt, maar is Hiddink daar toe in staat? Afgelopen wedstrijd ging het, natuurlijk, goed. Een tegenstander als Letland mag namelijk niet van je winnen. Ik ben benieuwd hoe de eerste interland van 2015 eruit zal zien. In een tijdperk waar binnen enkele seconden ongelooflijk veel kan veranderen, kan binnen maanden tijd nog veel meer veranderen. We zien het vanzelf wel..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s